ua en ru

Чергова партія антивірусного препарату "Таміфлю" у кількості до 300 тис. упаковок надійде до України 17 листопада, - Ю.Тимошенко.

Чергова партія антивірусного засобу "Таміфлю" надійде до України 17 листопада 2009 р. Про це повідомила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко під час наради з питань вжиття у Хмельницькій області невідкладних заходів з виявлення та лікування хворих на грип і гострі респіраторні інфекції та виконання відповідних рішень уряду, повідомляє управління у зв'язках зі ЗМІ секретаріату Кабінету міністрів України.

Ю.Тимошенко зазначила, що уряд не припиняє закуповувати медикаменти та якісне медичне обладнання з метою протистояння всім викликам епідемії. Вона відзначила, що препарату "Таміфлю", чергова партія якого у кількості від 200 до 300 тис. упаковок надійде до України завтра, вистачить для лікування хворих до кінця епідемії грипу.

Ю.Тимошенко також зауважила, що кожен лікувальний заклад повинен мати незнижуваний запас лікарських засобів. Прем'єр-міністр нагадала, що уряд затвердив відповідний перелік таких лікарських засобів і постійно контролюватиме це питання. За словами Ю.Тимошенко, не припиняється робота уряду щодо переоснащення медичних закладів якісним обладнанням, зокрема, рентген-апаратами, бронхоскопами і апаратами для штучної вентиляції легенів. Глава уряду повідомила, що до кінця тижня до України надійде 3,5 тис. високоякісно обладнаних автомобілів швидкої допомоги і біля тисячі реанімобілей.