ua en ru

Чергова зустріч Волкера з Сурковим щодо Донбасу запланована на наступний тиждень

Чергова зустріч Волкера з Сурковим щодо Донбасу запланована на наступний тиждень Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

Посол США в Росії Джон Хантсман зазначив, що попередні зустрічі були непродуктивними, однак він сподівається на успіх майбутньої

Чергова зустріч між спеціальним представником Держдепартаменту США по Україні Куртом Волкером і помічником президента Росії Владиславом Сурковим запланована на наступний тиждень. Про це заявив у понеділок посол США в Росії Джон Хантсман, передають "РИА Новости"

"У нас вже було три раунди переговорів... Вони були непродуктивними. Але те, що у нас триває процес, це вже вселяє довіру... Сторони зустрінуться наступного тижня, це вже буде четвертий раунд переговорів. Я сподіваюся, що на четвертому раунді будуть вже якісь знаки успіху", - сказав Ханстман.

Він додав, що Волкер є "висококласним професіоналом", якого "поважають у регіоні".

Остання зустріч Суркова і Волкера відбулася в Белграді 13 листопада.

Хантсман підкреслив, що під час цих переговорів потрібно приділяти увагу "саме мінськими угодами",

"Курт (Волкер) також говорив, що необхідно залучити ООН. Так, у нас є різні підходи, але стійка присутність ООН дасть змогу робити кроки, передбачені мінськими угодами", - вважає Хантсман.

Він також зазначив, що Україна є "ключовим пунктом для відновлення нормальних взаємин" Росії та США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наступна зустріч спеціального представника Держдепу США по Україні Курта Волкера з помічником президента Росії Владиславом Сурковим може відбутися на початку 2018 року.