ua en ru

Черги на деяких виборчих дільницях утворюються через недостатню кваліфікацію членів ДВК, - ЦВК

Черги на деяких виборчих дільницях утворюються через недостатню кваліфікацію членів дільничних виборчих комісій.

Черги на деяких виборчих дільницях утворюються через недостатню кваліфікацію членів дільничних виборчих комісій. Про це заявила на брифінгу заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу звернути увагу, що дійсно в ряді міст, особливо в тих, де відбувається голосування не тільки на виборах глави держави, а де відбувається вибір громадянами мерів міст, відповідних рад, дійсно доводиться отримувати бюлетені не по одному виду виборів, а декількох, утворюються черги. Я дійсно хотіла б, щоб кваліфікація членів дільничних виборчих комісій була вище, і вони працювали більш оперативно. Але, на жаль, скрізь така кваліфікація різна. І наявність або відсутність черг дійсно залежить значною мірою від обізнаності і досвіду членів дільничних виборчих комісій", - заявила Усенко-Чорна.

Також Усенко-Чорна зазначила, що деякі кандидати в Президенти України досить цинічно ставилися до ротації своїх членів у виборчих комісіях.

"Окремі кандидати напередодні дня виборів відкликали своїх членів із складу дільничних виборчих комісій, чим значно ускладнили їх роботу. Крім цього, тільки що навчені члени дільничних комісій, на яких держава витратила значні кошти для їх підготовки, оперативно відгукувалися кандидатами на пост Президента України і тут же змінювалися іншими людьми", - додала Усенко-Чорна.