ua en ru

Черга на виготовлення закордонних паспортів досягла 150 тис., - ДМС

Черга на виготовлення закордонних паспортів досягла 150 тис., - ДМС Фото: в Україні ажіотаж навколо нових закордонних паспортів

Поліграфкомбінат "Україна" не справляється з напливом охочих

Підрозділами міграційної служби станом на 29 квітня 2015 р. з початку року прийнято понад 662 тис. заяв-анкет громадян для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Про це повідомили у прес-службі Державної міграційної служби.

За цей період держпідприємством "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів", яке є виробником бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон і здійснює персоналізацію цих бланків, виготовлено всього близько 420 тис. закордонних паспортів.

"На сьогодні черга оформлених і підготовлених до персоналізації ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" паспортів для виїзду за кордон становить майже 150 тис., з них більше 100 тис. - це документи, установлений законодавством термін видачі яких уже минув" , - йдеться в повідомленні.

При цьому терорганам та підрозділами ДМС щодня приймається від 6 до 10 тис. заяв-анкет для оформлення закордонних паспортів. За інформацією поліграфкомбінату "Україна", добова потужність працюючої на сьогодні автоматизованої лінії лазерної персоналізації становить близько 4,5 тис. документів. "Таким чином, через недостатню потужність підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів", ДМС на сьогодні не має можливості забезпечити гарантії видачі громадянам України документів для виїзду за кордон у встановлені законодавством терміни", - йдеться в повідомленні.

У ДМС попросили громадян у майбутньому завчасно звертатися до підрозділів міграційної служби для оформлення закордонного паспорту.

Раніше, на початку квітня, повідомлялося, що виготовлення біометричних паспортів затримується через поломки обладнання.

В Україні 1 квітня припинили вносити дітей до закордонних паспортів батьків, після того як МЗС із 23 березня почав оформлення закордонних паспортів винятково нового зразка.

Нагадаємо, видача біометричних паспортів в Україні розпочалася 12 січня 2015 р.