ua en ru

Осередків відкритого вогню під Чорнобилем немає, - ДержНС

Осередків відкритого вогню під Чорнобилем немає, - ДержНС Фото: пожежа під Чорнобилем

Радіаційний фон в нормі

На території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" та прилеглих селах станом на ранок 1 травня осередків відкритого вогню немає. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДержНС).

"Станом на 7 год. 1 травня осередків відкритого вогню немає. В межах контрольованого периметра здійснюється проливання і спостереження трьох окремих осередків тління лісового настилу", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в районі пожежі розгорнуто пересувний пункт управління, який здійснює загальну координацію заходів з ліквідації лісової пожежі.

"Радіаційний фон в районі пожежі знаходиться в межах норми і становить у середньому 21 мкР/год. Підвищення радіаційного фону в результаті пожежі на прилеглих територіях не зафіксовано", - підкреслили в Держнс.

Нагадаємо, 28 квітня на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" в зоні відчуження і в районі сіл Буряківка, Рудня-Іллінецька, Глінка, Луб'янка Іванківського району на площі близько 320 га виникла пожежа. 29 квітня пожежу було локалізовано.

Вчора в ДержНС повідомили, що пожежа під Чорнобилем буде ліквідована протягом двох днів.