ua en ru

Огляд валютних пар на четвер, 14 листопада 2013 р

Щоденна аналітика ринку Форекс свідчить про зростання долара США проти японської ієни в ході азіатської сесії в четвер, так як котирування на японському фондовому ринку підскочили слідом за котируваннями американського ринку в очікуванні виступу кандидата на пост глави ФРС Джанет Йеллен, яке відбудеться пізніше в четвер. Аналітичні огляди ринку Форекс звертають пильну увагу за цим виступом в очікуванні натяків на час початку згортання програми купівлі облігацій ФРС. Про це пишуть аналітики компанії Weltrade.

Новини ринку Форекс. Ієну продавали після зростання Nikkei Stock Average на тлі даних Японії, що вказали на зростання економіки, перевершив прогноз. ВВП країни в період з липня по вересень збільшився на 1,9% в річному обчисленні, тоді як економісти, опитані Wall Street Journal, прогнозували зростання на 1,7%.

"Зростання Nikkei підвищив схильність до ризику і привів до продажу ієни", - сказав Даисаку Уено, старший валютний стратег-аналітик Mitsubishi UFJ Morgan Stanley. Аналітичні огляди ринку Форекс в центр уваги ставлять слухання в сенаті з питання затвердження на посаді Йеллен, які відбудуться пізніше в четвер, хоча аналітики не очікують сюрпризів після того як Йеллен випустила підготовлену заяву, в якому вона вказала, що центральний банк повинен продовжувати стимулювати економіку США. У своїй заяві вона зазначила, що рівень безробіття все ще дуже високий і ринок праці і економіка сильно відстають від свого потенціалу.

"На ринку чудово розуміють, що Йеллен схильна до м'якої політики, і практично немає підстав вважати, що сьогодні вона нас здивує", - сказав Масафумі Ямамото, валютний стратег-аналітик Praevidentia Strategy у Токіо. Тим не менш, за його словами, будь-які коментарі Йеллен, що вказують на схильність до жорсткої політики, призведуть до покупок долара.

Коментарі міністра фінансів Японії Таро Асо про те, що Японія повинна подати сигнали для обмеження одностороннього руху на валютному ринку, спровокували зростання Nikkei і продажу ієни, сказав Дзюнъити Ісікава, валютний стратег-аналітик IG Securities у Токіо.

Тим не менш, за його словами, великі накази на продаж та опціонні бар'єри в районі недавнього максимуму пари долар/ієна 99,80 і нижче 100 повинні утримати долар від миттєвого зростання.

"Я думаю, що нам потрібно послухати виступ Йеллен, перш ніж визначитися більш чіткий напрямок", - сказав він.

Огляд USD\JPY на четвер, 14 листопада 2013 р. В 02:50 за київським часом пара долар/ієна торгувалася по 99,70 проти 99,25 в середу ввечері в Нью-Йорку.

Огляд EUR\USD на четвер, 14 листопада 2013 р. Євро/долар наблизився до сопротивлению1,3466.

Огляд EUR\JPY на четвер, 14 листопада 2013 р. Пара євро/ієна - по 134,27 проти 133,85.

Огляд AUD\USD на четвер, 14 листопада 2013 р. За станом на 02:15 за київським часом пара австралійський долар/долар США торгувалася по 0,9344 проти 0,9359 на момент закриття попередньої сесії в Нью-Йорку. Раніше в четвер пара досягла 3-денного максимуму 0,9387, відскочивши від 2-місячного мінімуму вівторка 0,9270.

Індекс долара Wall Street Journal, який відображає вартість американської валюти проти кошика з інших валют, становив 73,314 проти 73,270.