ua en ru

Огляд USD на 18 листопада 2013 р

Новини із США продовжують підривати попит на долар на ринку Форекс. Після того, як майбутній голова ФРС Джанет Йеллен позначила збереження м'якого курсу ФРС, у п'ятницю, 15 листопада, статистика це підтвердила. Обсяг промислового виробництва в США в жовтні скоротився на 0,1% порівняно з попереднім місяцем після збільшення на 0,7% у вересні. Порівняно з жовтнем 2012 р. обсяг промвиробництва збільшився на 3,2%. Тиск на долар на ринку Форекс чинили і дані про зниження цін на експорт та імпорт в США. Відсутність ризиків інфляції дасть ФРС додаткові аргументи до збереження м'якої політики. Аналітика валютної пари EUR\USD демонструє, що котирування валютної пари EUR\USD впритул наблизилися до опору 1,35. Торги в п'ятницю пара завершила на рівні 1,3490.

У понеділок, 18 листопада, макроекономічний календар США порожній. Огляд валютної пари євро/долар показує подовження поступового зростання. До 12:00 за київським часом її курс знаходився на позначці 1,3506. Короткостроково американська валюта продовжить перебувати під тиском, відзначають аналітики, оскільки учасники ринку Форекс вважають, що найближчим часом очікувати згортання федеральних стимулюючих програм не варто. Крім того, інвестори вважають, що економічна статистика, що виходить в США після припинення діяльності уряду, поки не відображає реального стану справ. В цих умовах прогноз ринку Форекс робиться з урахуванням того, що попит на долар може залишатися низьким. Єдина валюта має всі шанси піднятися до 1,3550-1,3560 і скорегувати половину падіння позаминулого тижня, вважають експерти.

Сильніше інших валют у понеділок зростає австралійський долар, показує щоденна аналітика ринку Форекс. До 12:00 за київським часом котирування проти долара США піднялися до 0,9409. Плани реформування економіки Китаю, про які було оголошено наприкінці минулого тижня, надихнули інвесторів на ринку Форекс на покупки "оссі", оскільки Австралія є найбільшим торговим партнером Китаю.