ua en ru

Огляд ринку Форекс на 18 червня 2014 р

Глава Банку Англії Марк Карні і його висловлювання - наочний приклад всій потужності Центрального банку.

Глава Банку Англії Марк Карні і його висловлювання - наочний приклад всій потужності Центрального банку. Одна лише фраза про те, що підвищення ставки може статися раніше, ніж очікувалося, справила на Форекс серйозний вплив, повідомляє "Росія 24".

В ході свого виступу на минулому тижні Карні вимовив слова, які так чекав ринок Форекс. Фактично він вказав так званий таймінг, тобто орієнтир щодо часу, коли монетарна політика може зазнати змін.

Реакція ринку Форекс була негайною. Британський фунт на Форекс практично моментально злетів в парі з доларом до позначки 1,70 - максимуму з 2009 р. До речі, з початку року фунт виріс до долара вже на 9%, ставши, по суті, кращою з основних валют.

Щоденна аналітика ринку Форекс показує, що валютні стратеги найбільших інвестбудинків впевнені, що зростання британської валюти на цьому не закінчено, а буде продовжуватися. Причина в тому, що Банк Англії, по суті, першим з найбільших центробанків озвучив конкретні плани з посилення монетарної політики.

На ціноутворення валютних курсів впливають багато факторів: геополітика, дії центробанку, макроекономічні дані, обсяг угод злиття і поглинання, але жоден з них не є настільки значущою, як різниця процентних ставок.

"Цілком ймовірно, що фунт на Форекс продовжить стійке зростання, оскільки Банк Англії з високим ступенем ймовірності першим з центральних банків підвищить ставку", - висловив свою думку CNBC Лі Хардман, валютний стратег of Bank of Tokyo Mitsubishi.

Так і є, дані по економіці Великобританії виходять хороші, заяви Карні вкрай переконливі, а значить Банк Англії проведе підвищення ставки раніше, ніж Федрезерв, звідси і перспективи зростання фунта.

Нагадаємо, що до виступу Карні ринок Форекс закладався на підвищення ставки в травні наступного року, а вже після його заяв очікування змістилися на січень 2015 р.