ua en ru

Огляд EUR на 21 листопада 2013 р

Євро на ринку Форекс у четвер, 21 листопада, виглядає слабо. До 13:00 за київським часом його курс склав 1,345 дол. Гравці на ринку Форекс без оптимізму налаштовані по відношенню до єдиної валюти на тлі свіжих даних про ділову активність у Франції.

Як повідомило дослідницьке агентство Markit Economics, індекс ділової активності (PMI) Франції в листопаді, за попередньою оцінкою, впав до шестимісячного мінімуму. Падіння показника прийшло на зміну його зростання протягом двох попередніх місяців. Це дає підстави вважати, що друга за величиною економіка єврозони ризикує знову повернутися в стан рецесії.

За попередньою оцінкою, PMI в промисловості Франції в листопаді склав 47,8 пункту, у сфері послуг - 48,8 пункту. При цьому промисловий PMI, як вже зазначалося, досяг найнижчого значення за шість місяців, а показник сектора послуг - чотиримісячного мінімуму. Місяцем раніше індикатор ділової активності в промисловості перебував на позначці 49,1 пункту, а в сфері послуг - на рівні 50,9 пункту. Аналітики ж чекали, що промисловий індекс досягне значення 49,5 пункту, а показник сфери послуг - позначки 51 пункт.

Після публікації даних PMI Франції значення аналогічного індексу було оприлюднено в Німеччині, і тут результати виявилися набагато більш вражаючими. За попередньою інформацією, PMI у промисловому секторі ФРН зріс в листопаді до 52,5 пункту, перевищивши жовтневе значення, яке становило 51,7 пункту, і трохи перевищивши прогноз. У сфері послуг PMI тим часом склав 54,5 пункту, що вище жовтневих 52,9 пункту і прогнозу аналітиків на рівні 53 пункту.

Французькі дані багато в чому не виправдали очікувань ринку Форекс, адже в останні місяці на ринках почала вкорінюватися думка, що Європа повернулася до економічного зростання. На тлі свіжої французької статистики євро на ринку Форекс в четвер відчув слабкість.