ua en ru

Після обшуків в Одесі можуть з'явитися докази причетності Ківана до зіткнень, - експерт

Після обшуків в Одесі можуть з'явитися докази причетності Ківана до зіткнень, - експерт Фото: Андрій Золотарьов (gs.fm)

Золотарьов прокоментував ситуацію в Одесі

Керівник центру "Третій сектор", політолог Андрій Золотарьов допустив, що після нових обшуків в Одесі можуть з'явитися докази причетності бізнесмена Аднана Ківана до сутичок, які сталися раніше в міськсаду і на Думській площі. Про це експерт написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Версія про те, що за заворушеннями стоїть Аднан Ківан, багатьма була сприйнята скептично. Характер заперечень, правда, був у дусі того, що цього не може бути, тому що цього не може бути ніколи. Зрозуміло, що з стратагемами Сунь-Цзи далеко не всі знайомі. А тут ситуація, як в китайській приказці "Коли баклан схоплюється з устрицею, у виграші рибак", - написав Золотарьов.

На його переконання, в першу чергу треба відпрацьовувати не ту версію, яка "лежить на поверхні", а ту, яка здається найменш очевидною.

"Так і в цьому випадку. Зараз в Одесі поліція проводить обшуки у Дем'яна Ганула і ще низки осіб, які підозрюються в організації заворушень в Одесі в міському саду і на Думській площі. В ході слідчих заходів цілком ймовірно, таки будуть отримані докази, що організатором і спонсором зіткнень виступав Аднан Ківан", - написав Золотарьов.

Після обшуків в Одесі можуть з'явитися докази причетності Ківана до зіткнень, - експерт

Нагадаємо, раніше Золотарьов заявляв, що події в одеському Літньому театрі можуть бути "відповідним ходом" Аднана Ківана на обшуки в його офісах.