ua en ru

Обшуки у сина Авакова: НАБУ затримало трьох осіб

Обшуки у сина Авакова: НАБУ затримало трьох осіб Фото: НАБУ

Троє осіб затримані за підозрою у розтраті понад 14 млн гривень

Детективи національного бюро України (НАБУ), які сьогодні, 31 жовтня 2017 року, проводили обшуки у сина міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова - Олександра у рамках справи щодо закупки рюкзаків для МВС, затримали трьох осіб. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

"31 жовтня 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у розтраті понад 14 млн гривень затримали трьох осіб: колишнього заступника міністра внутрішніх справ України, представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків та ще одну приватну особу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2015 році вказані особи були причетні до закупівлі рюкзаків для МВС за завищеною ціною. Повідомляється, що товар не був поставлений вчасно та не відповідав вимогам МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків на понад 14 млн гривень.

"Осіб затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру. Правопорушення кваліфіковано за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем")", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що син Авакова затриманий співробітниками НАБУ.