ua en ru

Обшуки у Пімахової проходили у справі про корупцію в Держміграції, - НАБУ

Обшуки у Пімахової проходили у справі про корупцію в Держміграції, - НАБУ Фото: НАБУ (twitter.com/nab_ukr)

Обшуки у Пімахової пройшли в зв'язку з підозрами в причетності до незаконної легалізації іноземців

Обшуки у Діни Пімахової (перший заступник голови Державної служби міграції) проходили у справі про корупцію у відомстві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного антикорупційного бюро України у Facebook.

Повідомляється, що сьогодні детективи НАБУ провели обшуки в рамках розслідування кримінальної справи за фактами прийняття пропозиції, а також отримання хабара чиновником Державної міграційної служби України, який займає особливо відповідальне становище.

"Попередня правова кваліфікація кримінального злочину - 4 ч. ст.368 КК ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою")", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, організована група (до складу якої ймовірно входили чиновники Державної міграційної служби) із залученням керівників і співробітників Головного управління ДМС у Києві, ввела злочинну схему легалізації іноземних громадян на території України, в тому числі вихідців з країн Близького Сходу.

"На думку детективів Бюро, за грошову винагороду видавалися види на проживання, а також оформлялося українське громадянство з використанням підроблених документів з подальшою видачею паспортів громадян України та паспортів громадян України для виїзду за кордон", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що обшуки проводилися з метою вилучення грошей, ймовірно отриманих у вигляді хабара, а також з метою фіксації інших відомостей.

У відповідь на численні запити ЗМІ, повідомляємо, що 24 січня 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом пр...

Опубліковано НАБУ 24 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ завершило обшуки у Пімахової без вручення підозри. Детективи почали досудове розслідування в даній кримінальній справі 28 листопада 2017 року на підставі матеріалів, отриманих за результатами проведення спецоперації під прикриттям, яка була припинена через втручання Генеральної прокуратури та Служби безпеки України.