ua en ru

Обшуки в Мін'юсті: НАБУ заявило про ризик знищення речових доказів

Обшуки в Мін'юсті: НАБУ заявило про ризик знищення речових доказів Фото: НАБУ (U. S. Embassy Kyiv Ukraine)

Обшуки в Мін'юсті були зумовлені ризиком знищення документів

Обшуки в Мін'юсті (Міністерстві юстиції) проводилися у зв'язку з ризиком знищення документів, які мали надати детективам Національного антикорупційного бюро України в рамках кримінальної справи. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

"Невідкладність слідчих дій (обшуків у Мін'юсті, - ред.) обумовлено оперативною інформацією про ризик знищення документів, які повинні бути надані Мін'юстом у рамках розслідування детективами НАБУ кримінального провадження", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ додали, що суд санкціонував доступ до цих матеріалів ще 23 листопада та Мінюст зобов'язаний був надати запитувані відомості.

"Однак увечері 7 грудня детективи отримали оперативну інформацію про те, що частина запитуваних документів знищується. В результаті обшуку ця інформація підтвердилася, залишки документів вилучені", - зазначили в НАБУ.

Крім того, детективи провели обшук за місцем проживання одного з чиновників Мін'юсту, під час якого вилучено службові документи, які міністерство повинно було надати НАБУ на виконання постанови суду.

"Розслідування у кримінальному провадженні детективи НАБУ здійснюють з червня 2017 року", - додали в НАБУ.

Нагадаємо, раніше перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька розповіла подробиці обшуків в Мін'юсті. За її словами, вранці до приміщення міністерства прийшли співробітники НАБУ.

"Ми не отримали жодних документів від них. На столі вони залишили протокол обшуку. Вони проводили обшук без адвоката, рішення суду, відео- та аудіофіксації. Ми не знаємо, які документи вони забрали", - зазначила вона.