ua en ru

Обшуки у Харківській міськраді: двох чиновників підозрюють у системному вимаганні хабарів

Обшуки у Харківській міськраді: двох чиновників підозрюють у системному вимаганні хабарів Фото: обшуки проходять у Харківській міськраді

Також фігурантом справи є директор однієї з юридичних фірм Харкова

Прокуратура Харківської області провела обшуки у Харківській міській раді у рамках розслідування справи, фігурантами якої є співробітник одного з департаментів міськради та заступник керівника виконавчої служби. Чиновників підозрюють у системному вимаганні хабарів з підприємців, повідомляє прес-служба облпрокуратури.

"Харківська місцева прокуратура №4 спільно з Управлінням захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрили схему незаконного надання в оренду комунального майна міста Харкова. Під час отримання неправомірної вигоди викрито співробітника одного з департаментів міськради, заступника керівника виконавчої служби одного з районів міста та директора однієї з юридичних фірм міста", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, повідомляється, що у 2013 році Господарський суд Харківської області задовольнив вимоги прокуратури м. Харкова щодо розірвання договору оренди приміщень площею понад 250 кв. м та їх передачі Управлінню комунального майна міськради.

Зазначається, що підозрювані прийшли до підприємця й пообіцяли допомогти вирішити питання щодо продовження оренди за 30 тис. гривень. Крім того, за користування приміщенням підприємцю необхідно було сплачувати по 6 тис. гривень щомісяця.

"Наразі першочергові слідчі дії тривають. Проводяться санкціоновані обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів справи. Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди групою осіб)", - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо затримання трьох підозрюваних.

На Харківщині співробітники міськради та виконавчої служби підозрюються у системному вимаганні хабарів з підприємців #...

Опубліковано Прокуратура Харківської області 10 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про обшуки у Харківській міськраді.