ua en ru

Обов'язкове медобслуговування школярів буде проводитися в школах, - Д.Табачник

Обов'язкове медобслуговування школярів буде проводитися в школах, повідомив журналістам на прес-конференції міністр освіти і науки Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Д.Табачника, відповідна постанова прийнята сьогодні в ході розширеного засідання Кабінету міністрів. «Документом передбачено, що в першому півріччі навчального року буде повернено медобслуговування для учнів 1-9 класів раз на рік, а з другого півріччя, виходячи з поправки Андрія Клюєва, і для учнів 9-11 класів», - заявив Д.Табачник.

За його словами, для реалізації положень постанови знадобиться час, але він переконаний, що та ситуація, яка є зараз, «неадекватна». В даний момент учні повинні проходити медобслуговування в поліклініках. Це ускладнює процес і приводить до черг. До того ж, без медичної довідки вчителі можуть не допустити школяра до участі в навчальному процесі. «Я думаю, що всі нормальні вчителі дадуть можливість учням вчитися без довідок, поки ситуація не стабілізується», - заявив Д.Табачник.