ua en ru

Обов'язки директора-розпорядника МВФ тимчасово виконуватиме Дж.Ліпскі

Тимчасово виконуючим обов'язки директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана призначений його перший заступник Джон Ліпскі, передає РБК з посиланням на Associated Press.

"Згідно з правилами МВФ, обов'язки директора-розпорядника, який зараз знаходиться за межами округу Колумбія, виконує його перший заступник Ліпскі", - йдеться в заяві, поширеній прес-служба МВФ.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Д.Стросс-Кан був арештований ввечері 14 травня в Нью-йорку за звинуваченням у сексуальних домаганнях до покоївки готелю. 62-літній Д.Стросс-Кан керує МВФ з 2007 р. Раніше обіймав посади міністра промисловості і міністра економіки, фінансів та індустрії Франції. Є членом Соціалістичної партії Франції. Його вважають однією з можливих кандидатур соціалістів на виборах французького президента в 2012 р.

Нагадаємо, раніше Фонд повідомляв, що перший заступник глави МВФ Дж.Ліпські покине свій пост 31 серпня. Згідно заяві МВФ, вже почалися пошуки кандидатури, яка здатна замінити Дж.Ліпські. Поки невідомо як нові обставини вплинуть на рішення МВФ.