ua en ru

Оголошено підозру бойовику "ДНР", який незаконно позбавляв громадян волі

Оголошено підозру бойовику "ДНР", який незаконно позбавляв громадян волі Ілюстративне фото: бойовик "ДНР" (dnr-news.com)

Бойовик міг арештовувати громадян у пунктах пропуску

У Донецькій області оголошено про підозру бойовику "ДНР", який незаконно позбавляв громадян волі під час несення "служби" на блокпостах. Про це йдеться у повідомленні Національної поліції.

Зазначається, що житель Дружківки виконував адміністративні функції в штабі "ДНР" та з вогнепальною зброєю здійснював пропускний контроль на в’їзді до бази. За словами місцевих жителів, чоловік також причетний до незаконного позбавлення людей волі.

Встановлено, що до бандформування "ДНР" 63-річний бойовик на "службу" вступив у 2014 році. Він контролював "штаб" і прилеглу територію, перевіряв осіб ан блокпосту та їх багаж. При виявленні громадян, які викликали підозру терористів, він незаконно їх затримував.

Згодом чоловік залишив незаконне збройне угрупування та приховував причетність до бойовиків, сподіваючись уникнути покарання, однак, йому це не вдалось. Затриманому бойовику загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

За інформацією поліції, протягом тижня поліцейські оголосили про підозру 15 бойовикам. З початку року до відповідальності притягнуто 115 учасників незаконних збройних формувань.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України затримали в Луганській області "депутата" терористичної організації "Луганська народна республіка".