ua en ru

Обв'язані вибухівкою діти вбили 10 чоловік на півночі Камеруну

Обв'язані вибухівкою діти вбили 10 чоловік на півночі Камеруну Фото: Боко Харам

Близько 30 людей отримали травми

Двоє дітей-смертників підірвали себе в п'ятницю, 2 червня 2017 року, біля табору в північній частині Камеруну, загинули 10 мирних жителів. Про це повідомляє Reuters.

"Двоє дітей, обв'язані вибухівкою, влаштували теракт біля табору в північній частині Камеруну, де знаходилися мирні жителі, переміщені бойовиками "Боко Харам" в Нігерії, убивши десять осіб і поранивши ще 30 осіб", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, терористи увійшли в місто Колофата приблизно в 10 км від кордону з Нігерією перед світанком.

"Два підлітка-смертника у віці від 10 до 15 років проникли в місто Колофата", - заявив міністр зв'язку Ісса Тихрома Бакарі по державному радіо.

Він додав, що кількість загиблих становить 10 осіб, включаючи терористів-смертників. Серед 30 постраждалих - 10 отримали важкі травми.

В останні роки Північний Камерун потерпає від насильства бойовиків-ісламістів нігерійської терористичної організації "Боко Харам". Нігерійські біженці заполонили цю частину країни, переправляючись через кордон, в результаті чого місцеві жителі були змушені покинути свої будинки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Нігерії урядові війська знищили 13 бойовиків терористичної угруповання "Боко Харам".