ua en ru

Звинувачуючи Тимошенко, українська влада одночасно пред'являють претензії до РФ, - колишній Президент Молдови

Звинувачуючи Юлію Тимошенко у підписанні газових контрактів з Росією, які, на думку офіційного Києва, невигідні Україна, українська влада тим самим одночасно пред'являють претензії до Росії. Таку заяву сьогодні зробив колишній Президент Молдови Володимир Воронін, передає його прес-служба.
«Організовувати кримінальне переслідування глави уряду Україна за підписання тих чи інших документів міждержавного рівня - це не тільки нонсенс, це палиця з двома кінцями... Адже контракт - українсько-російський. Але Україна з Росією зараз делікатно веде переговори з газової проблеми, а Юлію Тимошенко садить у в'язницю. Дуже лукава позиція!», - сказав Воронін.
На його думку, те, що відбувається зараз в Україні щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко, - свавілля. «Усім ясно, що переслідують Тимошенко тільки за те, що вона є діяльним і активним головою опозиції, що це людина, за яку майже половина громадян України віддала свої голоси на останніх президентських виборах. Мені здається, що нинішній українській владі слід було б шукати інші способи забезпечення своєї політичної конкурентоспроможності. Адже прецедент з Тимошенко може повторитися вже з будь-яким іншим українським політиком з числа тих, хто нині керує цією країною. І приводів для цього, повірте, також можуть знайти достатньо», - підкреслив колишній Президент Молдови.