ua en ru

Обвинувачений в замаху на Осмаєва допускає свій обмін на українців, заарештованих в РФ

Обвинувачений в замаху на Осмаєва допускає свій обмін на українців, заарештованих в РФ Фото: Адам Осмаєв

Артур Денисултанов вважає можливим свій обмін

Обвинувачений в замаху на екс-командира чеченського добровольчого батальйону Адама Осмаєва Артур Денисултанов вважає можливим свій обмін на когось із заарештованих у Росії українців. Про це розповів Артур Денисултанов, передає "Кавказ.Реалії".

"Обмін вигідний всім, в тому числі і слідству", - сказав він. Він стверджує, що у слідства немає доказів його провини у замаху на Осмаєва. Денисултанов повідомив, що є жертвою Осмаєва і Аміни Окуєвої.

"Я спочатку представився їм французьким журналістом, який збирає матеріали для книги про чеченську еміграцію. Після того, як я отримав потрібну інформацію, на четвертій зустрічі сказав Адаму по-чеченськи, що хочу поговорити з ним іще про одну справу. Окуєва тоді закричала 'убий його!'. Була боротьба за пістолет 'Глок', який належить Осмаєву, він мені його показував у своїй машині. Окуєва сама вистрілила в мене. Ту першу кулю лікарі не змогли вийняти, вона у мене застрягла в шиї, близько від великих артерій", - зазначив Денисултанов.

Він також зазначив, що готовий на суді розголосити інформацію про нібито протизаконну діяльність Осмаєва і Окуєвої, обставини якої він хотів з'ясувати під час зустрічі 1 червня 2017 року в Києві.

Так, в червні 2017 року в Києві Денисултанов, при якому був паспорт на ім'я громадянина України Олександра Дакара, був затриманий українською поліцією за підозрою в замаху на екс-командира батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що виконавців вбивства Аміни Окуєвої (бійця антитерористичної операції на Донбасі) досі не затримали.