ua en ru

Обвинувачений у підготовці теракту в РФ українець подав позов до ЄСПЛ

Обвинувачений у підготовці теракту в РФ українець подав позов до ЄСПЛ Фото: Артур Панов

Панов вимагатиме від Росії повернути його в Україну

Громадянин України Артур Панов, обвинувачений російською владою у підготовці теракту в Ростові-на-Дону, подав скаргу до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Про це передає видання "Кавказький вузол", посилаючись на лист, який молодий чоловік передав через свого адвоката.

Політв'язень вказує, що відносно нього було порушено статті Європейської конвенції про право на свободу та особисту недоторканність, а також на справедливий судовий розгляд. Обвинувачений підкреслює, що буде вимагати від Росії повернути його в Україну і включити в справу офіційний Київ в якості третьої сторони.

Нагадаємо, на початку травня повідомлялося, що інформація про загибель українського політичного в'язня у слідчому ізоляторі в Ростові (Росія) Артура Панова не відповідає дійсності.

Інформація про смерть українського політичного в'язня Артура Панова в слідчому ізоляторі в Ростові (Росія) з'явилася в ЗМІ 1 травня. Так, повідомлялося, що Панов, якого влада РФ звинувачує у підготовці терористичного акту в Росії, помер через серцеву недостатність.