ua en ru

Обвинуваченого у державній зраді журналіста Коцабу залишили під арештом до 6 червня

Обвинуваченого у державній зраді журналіста Коцабу залишили під арештом до 6 червня Журналіст Руслан Коцаба на суді

Івано-Франківський міський суд сьогодні, 6 квітня, прийняв рішення продовжити на два місяці арешт обвинуваченого у державній зраді журналіста Руслана Коцабу, передає місцеве видання "Фіртка".

Колегія суддів постановила задовольнити вимогу обвинувачення про продовження утримання під вартою для Коцаби ще на 2 місяці - до 6 червня. Крім того, суд зняв арешт з майна та коштів Коцаби.

Сам Коцаба зробив заяву, в якій підкреслив, що в черговий раз не визнає своєї провини, а суд над собою назвав звичайним "судилищем", жертвою якого може стати кожен журналіст.

Суд визначився з датами наступних засідань: 16 квітня в 15:30, 29 квітня о 15:30, 13 травня о 15:00, 3 червня, о 13:30, 10 червня о 10:30 та 18 червня о 10:30.

Обвинуваченого у державній зраді журналіста Коцабу залишили під арештом до 6 червня

Нагадаємо, 8 лютого СБУ затримала журналіста Руслана Коцабу, який неодноразово виступав проти проведення в Україні чергової мобілізації, за підозрою в державній зраді.

Слідчим суддею Івано-Франківського міського суду Коцабе обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 днів.