ua en ru

Обвинувальний акт проти Насірова можуть підготувати за 2 місяці, - Холодницький

Обвинувальний акт проти Насірова можуть підготувати за 2 місяці, - Холодницький Фото: Романа Насірова можуть судити відразу після виходу з СІЗО

Детективи НАБУ завершать слідство проти Насірова до кінця терміну його арешту

Заступник генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розраховує, що через два місяці обвинувальний акт щодо відстороненого від виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби Романа Насірова буде спрямовано до суду. Таке сподівання він висловив в ефірі телеканалу "Інтер" увечері 12 березня.

"Детективи НАБУ з процесуальними керівниками антикорупційної прокуратури перед оголошенням підозри на нараді запевнили мене, що їм 2 місяці терміну достатньо для того, щоб це провадження завершити. Я даю цю можливість, і я хочу через 2 місяці побачити обвинувальний акт", - заявив Холодницький.

Він також розповів, що САП просить Апеляційний суд встановити пропорційну завданим збиткам грошову заставу як альтернативу триманню під вартою в розмірі 2 млрд гривень.

"Позиція сторони звинувачення залишається незмінною, ми будемо вимагати утримання під вартою з альтернативою внесення застави 2 млрд гривень, тобто суму збитку, яка інкримінується підозрюваному. Ми надали всі докази, які підтверджують на цій стадії кримінального процесу всі ризики, в тому числі і ризик втечі, а саме наявність іншого громадянства", - наголосив прокурор.

Нагадаємо, раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала апеляцію на рішення Солом'янського районного суду міста Києва про арешт відстороненого від посади голови ДФС Романа Насірова з можливістю внесення застави.