ua en ru

ОБ звинуватив владу в підготовці зриву виборів територіальних громад в Донецькій області

ОБ звинуватив владу в підготовці зриву виборів територіальних громад в Донецькій області Вибори територіальних громад у Миколаївці почалися зі скандалів

Перші місцеві вибори об'єднаних територіальних громад у Миколаївці Донецької області почалися зі скандалів і фальсифікацій. Про це йдеться в заяві партії "Опозиційний блок".

За даними прес-служби політсили, сьогодні вночі було скоєно замах на життя голови Слов'янського райвиборчкому Романа Зєнова.

"Події останніх днів у Миколаївці говорять тільки про одне – будь-якою ціною – навіть людського життя – влада готова не допустити участі у виборах "Опозиційного блоку". Спочатку у відсутності голови райвиборчкому Романа Зєнова секретар комісії разом із заступником голови та "Народним фронтом" вночі 28 листопада проводять засідання, на якому призначають склади дільничних виборчих комісій. Результати засідання оформляють, як протокол, на якому відсутні печатка і номер, і розсилають його по дільничних комісіях, щоб ті починали роботу", - йдеться в заяві.

Як відзначили в прес-службі, Роман Зєнов, дізнавшись про подію, заявив у поліцію і прокуратуру про незаконні дії секретаря і заступника голови комісії, яких звинуватив у підробці документів.

"Обурила ситуація і кандидатів у мери і депутати міської ради Миколаївки, які не визнали результатів жеребкування і вимагали відкритого засідання", – зазначили в партії.

"Опоблок" також заявив, що протягом кількох днів представники комісії від провладних партій – БПП, "Народний фронт" і "Наш край" – не приходять на засідання, блокуючи тим самим роботу комісії.

"В ніч на 2 грудня представники "Нашого краю" і найняті "тітушки" здійснюють напад на районну виборчу комісію, де четверту добу чергують люди, щоб не допустити псування документів і порушення законності. Вибиті вікна та двері, була загроза життю голови Слов'янської районної виборчої комісії Романа Зєнова і члена комісії Олега Погодіна, які перебували в приміщенні", - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим партія "заявляє рішучий протест і вимагає наведення порядку в Миколаївці".

"Всі винні у зриві виборчого процесу і замаху на життя людей повинні бути знайдені і притягнуті до кримінальної відповідальності. Ми звертаємо увагу ЦВК на ситуацію, яка склалася в Донецькій області. Ми звертаємо увагу влади, якщо законність і демократія для вас не порожні слова, то фальсифікації виборчого процесу повинні бути негайно зупинені. Інакше, всі гучні заяви про розвиток демократії в Україні і бажання провести реальну децентралізацію – всього лише ширма, за якою ховається політична корупція влади і зведення особистих рахунків з опонентами", - резюмували автори заяви.