ua en ru

ОБ звинуватив Авакова і Ківу в "продовженні атаки" на "Інтер"

ОБ звинуватив Авакова і Ківу в "продовженні атаки" на "Інтер" Фото: події біля "Інтера"

"Опозиційний блок" звинуватив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і його радника Іллю Ківу в "продовженні атаки" на телеканал "Інтер". Про це йдеться в заяві політичної сили.

"Нові погрози на адресу "Інтера" та інших телеканалів з боку радника глави МВС Ківи говорять про те, що замовники і організатори теракту не мають наміру зупинятися. Зупинити їх може тільки суворе покарання за скоєні злочини. "Опозиційний блок" вимагає від правоохоронних органів звіту про розслідування підпалу офісу телеканалу "Інтер", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в перші ж дні ОБ провів оперативне розслідування, в якому були названі "конкретні замовники і виконавці теракту".

"Результати цього розслідування підтверджуються заявами проти телеканалу "Інтер", які вже після підпалу опублікували міністр внутрішніх справ Аваков і його радник Ківа. Вони продовжують атаку на телеканал навіть після того, як весь світ засудив цю спробу знищення свободи слова. Одночасно глава МВС в помсту за чесну позицію "Інтера" почав політично вмотивоване переслідування бізнесу його власників", - заявили в партії.

"Опозиційний блок" вимагає звіту про розслідування та показового покарання винних. Напад на "Інтер" – це не просто теракт, це підрив основ національної безпеки України як демократичної держави. Тому злочинці повинні отримати максимальний строк, передбачений Кримінальним кодексом", - резюмували в політичній силі.