ua en ru

Обвал будинку в Києві: фото, відео

Обвал будинку в Києві: фото, відео Фото: рятувальники працюватимуть ще як мінімум добу

В результаті події 2 людини загинули, шістьох вдалося врятувати

Обвал будинку у центрі Києва стався вчора ввечері на вулиці Богдана Хмельницького. Повідомлялося, що в ході будівельних робіт в аварійному будинку обвалилися перекриття з четвертого до першого поверху. В результаті цього семеро робітників опинилися під завалами, п'ятеро з яких були врятовані і один загинув. Тіло ще однієї людини знаходиться під завалами, дістати його поки не представляється можливим через загрозу повторного обвалу.

Як повідомив мер столиці Віталій Кличко, роботи в домі велися з порушенням техніки безпеки, а сама будівля ще в 2004 році було визнано аварійним. Крім того, власник будинку був встановлений, а за фактом події порушено кримінальну справу.

Пес Че Гевара став героєм рятувальної операції

Як розповів радник глави МВС Зорян Шкіряк, пес Че Гевара став героєм рятувальної операції, так як він знайшов під завалами одного з будівельників, передає 112.

"Че Гевара знаменитий тим, що він чемпіон світу з пошуковим роботам, як пес, звичайно, - серед собак. І він, насправді, один з найбільш професійних рятувальників, саме тих, хто працює в ліквідації наслідків таких ось техногенних катастроф. Він не в одній такій пошуково-рятувальній операції брав участь, і для нас це велика допомога, ми пишаємося Че Геварою", - додав Шкіряк.

Зазначимо, що на місці події перебував мер столиці Віталій Кличко.