ua en ru

Обговорення змін до Конституції щодо правосуддя розпочнеться 18 вересня, - АПУ

Обговорення змін до Конституції щодо правосуддя розпочнеться 18 вересня, - АПУ Фото: Олексій Філатов

Громадське обговорення змін до КУ пройде у восьми містах

Конституційна комісія розпочинає громадські обговорення ініційованих Президентом змін до Конституції України в частині правосуддя. Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента і голова робочої групи з питань правосуддя та суміжних правових інститутів Олексій Філатов, повідомили у прес-службі АПУ.

Як зазначається, протягом вересня-жовтня 2015 р. на базі провідних українських університетів у 8 містах України відбудуться круглі столи, семінари та інші аналогічні заходи, в рамках яких пройде обговорення напрацювань Конституційної комісії.

"Протягом чотирьох місяців проект напрацьовувався в експертному середовищі. Тепер, після його затвердження Конституційною комісією, він буде представлений широкій громадськості. Конституційна комісія запрошує до дискусії представників юридичної спільноти, громадських активістів і всіх небайдужих громадян для спільного доопрацювання цього найважливішого для країни проекту, який на найвищому, конституційному рівні закладе фундамент для якісно нових принципів функціонування судової системи та максимально ефективного очищення суддівського корпусу", - зазначив Філатов.

Громадські обговорення розпочнуться із презентації в Києві, яка відбудеться 18 вересня 2015 р. на базі Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко запропонував провести громадське обговорення проекту змін до Конституції в частині судової реформи, після чого направити його на розгляд Венеціанської комісії.