ua en ru

Обстріли бойовиків у зоні АТО зірвали моніторинг гуманітарної ситуації місії ООН, - штаб

Обстріли бойовиків у зоні АТО зірвали моніторинг гуманітарної ситуації місії ООН, - штаб Фото: українські військові (mil.gov.ua)

Бойовики 12 разів обстрілювали сили АТО

Обстріли бойовиків у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) зірвали роботу місії ООН з моніторингу гуманітарної ситуації. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

Як зазначаэться, протягом дня ситуація у зоні АТО залишалась контрольованою Збройними силами України. Впродовж дня бойовики продовжували обстріли позицій сил АТО, застосовуючи озброєння, яке мало б бути відведеним від лінії зіткнення на відповідні відстані.

"На Луганському напрямку епіцентром збройних провокацій з боку ворога стала Світлодарська дуга. Обстрілюючи ще з ранку підступи до оборонних укріплень українських захисників з мінометів, гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП між населеними пунктами Зайцеве і Гладосове незаконні збройні формування зірвали візит спостерігачів СММ ОБСЄ і представників місії ООН, які планували провести моніторинг гуманітарної ситуації у Травневому і Гладосовому", - йдеться у повідомленні.

У штабі АТО зазначають, що ці збройні провокації з боку бойовиків були спрямовані на дискредитацію підрозділів ЗСУ в очах світового співтовариства.

"У цьому районі ворог також грубо порушував Мінські домовленості випустивши 30 мін калібру 120-мм по наших позиціях біля Луганського і Лозового, а з озброєння БМП провокував оборонців Світлодарська. Крім того, з протитанкового ракетного комплексу противник обстрілював підступи до Оріхового, а зі стрілецької зброї - до Щастя", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на Донецькому напрямку з гранатометів бойовики вели вогонь по українських позиціях неподалік Верхньоторецького і Водяного, а з легкого піхотного озброєння - поблизу Авдіївки і Красногорівки.

"Загалом, від опівночі, російсько-окупаційні війська 12 разів порушили перемир’я. У разі потреби українські військовослужбовці давали агресору адекватну відповідь", - йдеться у повідомленні.

Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 28 листопада 2017 року Ситуація у районі проведення АТО залишається конт...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 28 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 27 листопада 2017 року, в результаті бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, один отримав поранення.