ua en ru

Обстріл Троїцького: докази порушень міжнародного права передадуть до МКС

Обстріл Троїцького: докази порушень міжнародного права передадуть до МКС Фото: обстріл Троїцького (lg.npu.gov.ua)

Обстріл Троїцького вівся з окупованих районів Луганської області

Генеральна прокуратура України (ГПУ) передасть докази порушення міжнародного права при обстрілі Троїцького Луганської області в Міжнародний кримінальний суд. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Повідомляється, що прокурори задокументували факти порушення бойовиками законів і звичаїв війни при обстрілі Троїцького.

"Зокрема, в ході огляду місця події встановлено, що в результаті прямого попадання артилерійського снаряда в житловий будинок по вул. Ковальська, 15 в Троїцькому його повністю зруйновано", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що обстріл вівся снаряди калібром 152 мм з Первомайського району Луганської області (тимчасово окупована територія). Вживаються заходи по встановленню причетних до обстрілу Троїцького.

"Отримані докази порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права будуть передані до Міжнародного кримінального суду", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що при обстрілі Троїцького загинули три мирних жителя. Зокрема, постраждали члени однієї родини: на місці загинули батько та малолітня дитина, мати померла в лікарні від отриманих травм, а ще один син отримав поранення.