ua en ru

Обстріл офісу Оппоблока в Харкові припинено, - МВС

Обстріл офісу Оппоблока в Харкові припинено, - МВС Фото: Міліція локалізувала обстріл Харківського офісу Оппоблока

В результаті події ніхто з громадян не постраждав

Співробітникам правоохоронних органів вдалося локалізувати заворушення в Харкові поблизу офісу "Опозиційного блоку" по вул. Скрипника, 4. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Харківській області.

"Завдяки своєчасному втручанню правоохоронців, конфліктну ситуацію вдалося швидко локалізувати і не допустити її розвитку. В результаті події ніхто з громадян не постраждав", - йдеться в повідомленні.

Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група у складі співробітників Слідчого управління обласного главку міліції і слідчого відділу Харківського міського управління внутрішніх справ, а також оперативні підрозділи.

Після огляду та збору речових доказів буде прийнято рішення про кваліфікацію даного кримінального злочину.

Обстріл офісу Оппоблока в Харкові припинено, - МВС

Фото: Міліція локалізувала обстріл Харківського офісу Оппоблока

Нагадаємо, сьогодні, 3 серпня невідомі обстріляли і закидали димовими шашками офіс Оппоблока в Харкові. Як повідомляло місцеве видання "Дозор", посилаючись на співробітників офісу, які закрилися в приміщенні, було чутно кілька ударів, а також молоді люди кидали в будівлю димові шашки. Крім того, близько п'ятдесяти молодих людей у балаклаві і у формі з чорно-червоними нашивками розбивають бруківку біля споруджуваного храму Святих Дружин-Мироносиць за Дзеркальним струменем і кидають в будівлю. "Кілька людей вилізли на дах. Також у бік офісу летять димові шашки. Присутні кажуть, що також було кілька пострілів із травматичної зброї", - пише видання, коментуючи стрілянину в Харкові.

Так, згідно з інформацією видання, вранці прихильники "Опозиційного блоку" на чолі з нардепом Михайлом Добкіним проводили мітинг біля будівлі Харківської облдержадміністрації, вимагаючи зареєструвати харківське відділення партії, щоб вона змогла взяти участь у місцевих виборах.

Пізніше представники "Опозиційного блоку" заявили про викрадення активіста під час стрілянини невідомим в балаклаві. "Сьогодні під час мирного мітингу у Харкові на підтримку Опозиційного блоку невідомими в балаклаві був викрадений активіст і скоєно напад на партійний офіс. Кілька десятків молодиків кинули в будівлю димові шашки, були чутні постріли, існує реальна загроза життю людей. Розбитий мікроавтобус, який був припаркований біля будівлі", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Оппоблока.