ua en ru

Обстріл Новолуганського: ГПУ заявляє про докази використання російської зброї

Обстріл Новолуганського: ГПУ заявляє про докази використання російської зброї Фото: бойовик (facebook.com/Игорь Іванов)

18 грудня близько 17:00 бойовики обстріляли населений пункт Новолуганське

Після обстрілу Новолуганського (Бахмутський район Донецької області) знайдені уламки снарядів і реактивних двигунів системи "Град", які не належать Україні. Про це повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко Facebook.

Повідомляється, що слідчою групою в ході огляду місця події виявлено факти присутності Збройних сил Російської Федерації на тимчасово окупованій території України.

Зокрема, після обстрілу знайдені уламки снарядів і реактивних двигунів системи "Град" з маркуванням, які згідно інформації Міністерства оборони України на озброєнні Збройних сил України ніколи не знаходилися.

Генеральною прокуратурою України вчергове зафіксована збройна агресія Російської Федерації та грубе порушення її предста...

Опубліковано Андрієм Лисенком 19 грудня 2017 р.

Нагадаємо, вчора, 18 грудня близько 17:00, бойовики обстріляли населений пункт Новолуганське з реактивних систем залпового вогню. В результаті обстрілу 8 мирних жителів отримали поранення.

Наголошується, що в їх числі опинилися 6 жінок, один чоловік і одна дитина з психологічною травмою. Так, на місці події працюють співробітники правоохоронних органів. За фактом порушено кримінальне провадження за ст 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

В результаті обстрілу Новолуганського зросла кількість пошкоджених будинків до 50, в тому числі школи, дитячий садок, фельдшерсько-акушерський пункт.