ua en ru

Загальний тариф на транспортування газу для споживачів України в 2016 зросте на 6,3%

Загальний тариф на транспортування газу для споживачів України в 2016 зросте на 6,3% Фото: транспортування газу

Тариф на транспортування газу по магістральних трубопроводах для ПАТ "Укртрансгаз" з січня залишиться незмінним

Тариф на транспортування природного газу трубопровідним транспортом для споживачів України з 1 січня 2016 року збільшиться на 6,3% - з 689,1 гривень до 732,7 гривень за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ). Відповідне рішення було ухвалене сьогодні в ході засідання комісії, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, середній розрахунковий тариф на транспортування газу по магістральних трубопроводах для ПАТ "Укртрансгаз" з січня 2016 р. залишиться незмінним на рівні 236,7 гривень за 1 тис. куб. м (без ПДВ), тоді як по розподільних трубопроводах тариф зросте на 9,6% - з 452,4 гривень до 496 гривень за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

Єдиний по всій Україні загальний тариф на транспортування природного газу є сумою середнього розрахункового тарифу на транспортування газу по магістральних трубопроводах і середнього розрахункового тарифу на транспортування газу розподільними трубопроводами.

Крім того, тариф на транспортування природного газу для споживачів, підключених безпосередньо до магістральних газопроводів (для великих промислових споживачів - хімічних, металургійних і цементних підприємств) зберігається на діючому рівні - 615,1 гривень за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує на вердикт по газовій суперечці "Нафтогазу" і "Газпрому" у 2016 році.