ua en ru

Загальний обсяг фіскального дефіциту в Україні становить 289 млрд грн, - Яценюк

Загальний обсяг фіскального дефіциту в Україні становить 289 млрд грн.

Загальний обсяг фіскального дефіциту в Україні становить 289 млрд грн. Про це сьогодні на засіданні Верховної Ради заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-України

"Країна знаходиться на межі економічного і фінансового банкрутства. Перша цифра - це цифра загального фіскального розриву, скільки не вистачає в країні засобів у 2014 р", - сказав він.

"Загальний обсяг філіального розриву складає 289 млрд грн. Стільки немає для того, щоб покрити дефіцит. Перше - це загальна цифра дефіциту - 71,6 млрд грн. Друге - це "надуті" доходи державного бюджету , які не можливо виконати, так як були неадекватні бюджетні показники. Загальна сума - 34 млрд грн. Третє - це втрати спецфондів - 2,9 млрд грн", - заяви він.

Крім того, за його словам, гроші територіальних громад в 2014 р. фактично знаходяться на нульовому показнику, так як відсутні гроші територіальних громад та спецфонді на суму 89, млрд грн.

"Україні не вистачає в 2014 р. 289 млрд грн. Це практично ще один державний бюджет! Нам не вистачає такої ж суми, як передбачено одержати від усіх доходів і зборів. Якщо це стосується юридичної особи, то така особа оголошує про банкрутство. Але український уряд не допустить банкрутства України", - заявив Яценюк.