ua en ru

Загальні принципи торгових стратегій на ринку Форекс

Загальні принципи торгових стратегій на ринку Форекс

Безпрограшна торгова стратегія — такий же невід'ємний атрибут успішного трейдера.

Безпрограшна торгова стратегія — такий же невід'ємний атрибут успішного трейдера, як необхідні психологічні та особистісні якості, про яких були написані мільйони статей в інтернеті. Але не варто думати, що з подібною методикою ви назавжди позбудетеся від програшів і будете мати стабільний і великий дохід. Насправді основна властивість безпрограшної стратегії полягає в тому, що з її допомогою ви зможете в загальній кількості угод вийти в істотний плюс.

Будь-яка безпрограшна стратегія будується на давно відомих і відпрацьованих принципах. Згідно з ним, валютний ринок forex має циклічний рух і присутні на ньому тренди підпорядковані певним законам, які вже добре вивчені.

Загальні принципи стратегій, застосовуваних на валютному ринку Форекс

Давайте розглянемо головні принципи, які задіяні в побудові стратегії безпрограшної.

  1. При мінімальній волатильності ринку фінансовий інструмент переміщається горизонтально в позначеному каналі, де є нижня і верхня межа, названа лінією опору і підтримки. Згідно з цим принципом будуються всі пробійні і канальні стратегії, дізнатися про яких більше ви можете також статей з мережі інтернет.
  2. Часовий проміжок не впливає на характер руху валютних пар. Таким чином рух цін можуть з однаковим успіхом розглядати як короткострокові, віддають перевагу scalping strategie, так і довгострокові трейдери. Відмінності між обраними стратегіями будуть полягати лише в розмірах, що цікавлять вас каналів. При цьому моделі поведінки валютних пар повинні бути абсолютно ідентичними, за винятком незначних нюансів.

Як видно з наведеної вище інформації, за рахунок давно вивчених і випробуваних закономірностей руху валютних курсів, практично будь-який трейдер здатний створити власну торговельну стратегію, ефективність якої також повинна бути достатньо високою. При цьому торгові таймфрейм зовсім не повинні впливати на принципи, присутні в розробленій стратегії.