ua en ru

Спільну позицію коаліції щодо призначення членів ВРЮ немає, - Ляшко

Спільну позицію коаліції щодо призначення членів ВРЮ немає, - Ляшко Фото: лідер Радикальної партії Олег Ляшко

Нардеп запропонував узгодити всі кадрові рішення на раді коаліції

Спільної позиції коаліції Верховної Ради щодо призначення членів Вищої ради юстиції немає. Про це на засіданні парламенту заявив лідер Радикальної партії, координатор коаліції Олег Ляшко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як тільки голова Верховної Ради оголосив про те, що сьогодні будуть розглядатися кадрові питання, зокрема призначення членів Вищої ради юстиції. Я хочу поінформувати українську громадськість, що спільної позиції коаліції з цього питання немає. Тому я пропонує зняти сьогодні ці питання, обговорити на раді коаліції, прийняти узгоджені кадрові рішення, а потім голосувати. Сьогодні ми бачимо спробу з допомогою фракцій, які не входять в коаліцію, вирішити кадрові питання, я категорично заперечую проти цього, я вимагаю дотримання коаліційної угоди!" - підкреслив Ляшко.

При цьому він зазначив, що Радикальна партія не має наміру голосувати сьогодні за кандидатури членів ВРЮ.

"Ми не будемо брати участі в цьому голосуванні. Крім того, ми вважаємо, що сьогоднішній спосіб формування ВСЮ веде до узурпації цього органу однією гілкою влади, а саме Президентом", - додав Ляшко.

У свою чергу голова Ради Володимир Гройсман заявив: "будь Ласка, до 12:00 зберіться. У вас є час поговорити. Але хочу вас проінформувати, що робота ВСЮ сьогодні заблокована. Тому треба привести всі призначення, в тому числі і Верховній Раді України. Від ВР має бути обрано три людини. У нас є два подання, ще на одну кандидатуру подання немає. Тому є час - узгодьте пропозиції".

Нагадаємо, раніше лідер "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що Рада проголосує за третю кандидатуру в члени ВРЮ після узгодження коаліцією.