ua en ru

Товариство Червоного Хреста України у 2015 році надало допомогу більш ніж 1 млн переселенців

Товариство Червоного Хреста України у 2015 році надало допомогу більш ніж 1 млн переселенців Фото: Товариство Червоного Хреста України

ТЧХУ забезпечила ВПО продуктовими і непродуктовими наборами

Товариство Червоного Хреста України у 2015 році надало допомогу більше ніж 1 млн внутрішньопереміщених осіб (ВПО) на суму більше ніж 14 млн швейцарських франків. Про це в ході прес-конференції повідомила генеральний секретар Національного комітету Товариства Червого хреста України Алла Хабарова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всього за цей час надано допомоги більше ніж 1 мільйону осіб внутрішньопереміщенним і нужденним більше як на 14 млн швейцарських франків", - сказала Хабарова.

Так, за інформацією ТЧХУ, відповідна допомога дозволила забезпечити ВПО продуктовими і непродуктовими наборами та ваучерами, предметами домашнього побуту, медичними ваучерами, гігієнічними наборами.

Зокрема, у Луганській області допомогу отримали 277 тисяч ВПО, у Донецькій - 222 тисячі ВПО, Дніпропетровській та Харківській областях - 236 тисяч осіб, у шести регіонах, де зосереджена найбільша кількість ВПО,- 200 тисяч осіб.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко закликав Червоний Хрест активніше брати участь у звільненні полонених.