ua en ru

Громадська рада при Моз закликає не призначати голову Держлікслужби без узгодження з громадськістю

Внесення на розгляд Кабінету міністрів кандидатури на посаду голови Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужби) без узгодження з громадськістю вказує на порушення принципів відкритості у прийнятті цього кадрового рішення, ставить під сумнів авторитет осіб, які будуть призначені без обговорення з Громадською радою при Міністерстві охорони здоров'я. Про це йдеться у заяві членів громадської ради.

Вони відзначають, що ні на один з етапів обговорення кандидатури на посаду голови зазначеної служби члени Громадської ради залучені не були. Крім того, члени Громадської ради на засіданні 28 травня відзначили відсутність комунікації між Міністерством та інститутами громадянського суспільства, представленими в Громадській раді.

У заяві також зазначається,що факт ігнорування МОЗ думки членів Громадської ради про висунення на посаду голови Держлікслужби більше 200 кандидатів-представників інститутів громадянського суспільства свідчить про відсутність прозорості у прийнятті кадрових рішень.

У заяві підкреслюється, що наявність на сайті МОЗ інформації про факт проведення конкурсу не є достатньою підставою для визначення особи, яка може займати важливу державну посаду, і не дозволяє суспільству визначити рівень професійної підготовки претендента, виявити інформацію про конфлікт інтересів.

"Вважаємо такі підходи неприйнятними, вважаємо неможливим прийняття урядом кадрових рішень без обговорення кандидатур Громадською радою при МОЗ з обов'язковим залученням до процедури відкритого обговорення усіх зацікавлених інститутів громадянського суспільства, преси і громадськості", - резюмується в заяві.