ua en ru

Громадська рада при Держкомтелерадіо вимагає зменшити штрафи для ТРК

Громадська рада при Держкомтелерадіо вимагає зменшити штрафи для ТРК Фото: Громадська рада при Держкомтелерадіо вимагає зменшити штрафи для телерадіоорганізацій

Громадська рада ухвалила відповідне рішення сьогодні під час засідання

Громадська рада при Держкомтелерадіо вимагає зменшити штрафи для телерадіоорганізацій, які можуть накладатися на телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення. Також рада запропонувала звернутися Держкомтелерадіо до Кабінету Міністрів України, Нацради з пропозицією щодо зменшення розміру штрафів, передає кореспондент РБК-Україна.

Громадська рада ухвалила відповідне рішення під час засідання у вівторок,4 серпня, в Києві при обговоренні нового Проекту розміру штрафів, який був оприлюднений Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення 13 липня 2015 року.

Відповідно до рішення сади, існуючі штрафи у сфері телерадіомовлення є зависокими серед галузевих та не враховують кризовий стан галузі тому потребують зменшення.

Нагадаємо, що новий проект розмірів штрафів було винесено Нацрадою на вимогу Кабінету Міністрів України. Зокрема, Проектом передбачено збільшити розміри штрафів відповідно з 15 до 25 відсотків від розміру ліцензійного збору за найтяжчі порушення, з 10 до 15 відсотків за порушення середньої важкості та з 5 до 10 відсотків за дрібні порушення. Водночас, пропонується упорядкувати види порушень законодавства за видами діяльності у сфері телерадіомовлення, - відокремити мовників від провайдерів програмної послуги.