ua en ru

Громадські організації закликали Порошенко зробити все можливе для відновлення миру в Україні

Президент України Петро Порошенко повинен прислухатися до думки громадянського суспільства і зробити все можливе для якнайшвидшого завершення конфлікту на сході. Про це заявила голова правління всеукраїнської громадської організації "Захист прав" Тетяна Беркало.

"Україна заслуговує миру і щастя, і громадські організації, завданням яких є контроль за виконанням владою її зобов'язань, будуть вимагати, щоб Президент, який переміг у першому турі під гаслами повернення миру в Україну, доклав усіх зусиль для виконання своєї обіцянки", - підкреслила Беркало.

Вона зазначила, що саме з цією метою громадські організації, що входять у всеукраїнське громадське об'єднання "Народна Рада", 17 липня провели з'їзд, на якому прийняли рішення звернутися до Президента України Петра Порошенка з вимогою зробити все можливе для мирного врегулювання ситуації на сході країни.

"300 делегатів, що представляли 4,5 тисячі громадських організацій, хочуть, щоб глава держави почув голос суспільства, яке найбільше бажає відновлення миру", - додала Беркало.

Нагадаємо, 21 липня делегація представників громадянського суспільства передала в Адміністрацію Президента звернення з проханням дослухатися до думки громадськості, яка делегує право представляти інтереси їх організацій на переговорах і консультаціях, спрямованих на мирне врегулювання конфлікту на Донбасі, лідеру "Українського вибору" Віктору Медведчуку та народному депутату Нестору Шуфричу.