ua en ru

У громадській приймальні ГПУ виявили вогнепальну зброю

У громадській приймальні ГПУ виявили вогнепальну зброю Фото: знайдений в Генпрокуратурі револьвер

Зброю відправили на експертизу

У вівторок, 21 липня 2015, при проведенні ранкового огляду в громадській приймальні Генеральної прокуратури України (ГПУ) працівниками управління державної охорони було виявлено восьмизарядний револьвер системи "Наган". Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник генерального прокурора Олег Заліско, передає прес-служба ГПУ.

"У приміщенні, де проводиться прийом громадян, був виявлений "Наган", 1933 року", - повідомив Заліско.

Співробітниками МВС проведений огляд місця події. Зброю направлено на відповідну експертизу для встановлення факту можливості здійснення з неї вогнепальних пострілів.

"Згідно довідки експерта Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Головному управлінні МВС України в м. Києві, вилучене пристрій є восьмизарядним револьвером системи "Наган" і відноситься до вогнепальної зброї і придатний для стрільби вогнепальними патронами", - уточнили в ГПУ.

За вказаним фактом прокуратурою Печерського району м. Києва розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Нагадаємо, напередодні генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що його хочуть знищити фізично через проведеної ним боротьби з корупцією, у зв'язку з чим він звернувся до Президента України Петру Порошенку і Службі безпеки України.