ua en ru

ОБСЄ заявляє про погрози бойовиків відкрити вогонь по спостерігачам

ОБСЄ заявляє про погрози бойовиків відкрити вогонь по спостерігачам Фото: СЦКК місії ОБСЄ порадила залишити зазначену територію

Бойовики погрожували спостерігачам відкрити по них вогонь у разі знаходження поруч з розміщенням українських військовослужбовців

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні заявляє про погрози бойовиків відкрити вогонь по спостерігачам у разі їх знаходження поруч з розміщенням українських військовослужбовців. Про це йдеться у звіті місії.

"Спеціальна моніторингова місія отримала погрози від озброєних чоловіків. Під час перебування в контрольованому бойовиками Донецьку, член ДНР наблизився до патрулю місії, стверджуючи, що він бачив транспортні засоби СММ у екскаватора українських Збройних сил, і сказав, що він відкриє вогонь по спостерігачам, якщо така ситуація повториться знову. Після погроз, озброєний бойовик покинув місце інциденту", - йдеться в повідомленні.

У той же час, в селі Пархоменко (29 км на схід від Луганська) озброєний член ЛНР погрожував заарештувати спостерігачів.


"Збройні члени ЛНР зупинили СММ на блокпосту неподалік від в'їзду на прикордонний пункт пропуску в контрольованому ЛНР селі Пархоменко і попросили місію показати патрульний план. Коли місія відмовилася показати патрульний план, члени ЛНР погрожували затримати СММ, якщо спостерігачі відхилятися від головної дороги при від'їзді", - наголошується в повідомленні.

Спостерігачі повідомили в Спільний центр по контролю і координації про цей інцидент, але у відповідь отримали повідомлення, що зона кордону не відноситься до їх відповідальності. СЦКК порадила місії залишити зазначену територію.

Нагадаємо, 16 квітня спеціальна моніторингова місія ОБСЄ встановила дві камери відеоспостереження по обидві лінії зіткнення - у р. Авдіївка (Донецька область) на шахті "Жовтнева".