ua en ru

В ОБСЄ заявили, що Плотницький підірвався на саморобній вибухівці

В ОБСЄ заявили, що Плотницький підірвався на саморобній вибухівці Фото: місце вибуху авто Плотницького

У жодній із двох лікарень Луганська не підтвердили інформацію по госпіталізацію ватажка ЛНР

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні змогла визначити, що замах на ватажка ЛНР Ігоря Плотницького було вчинено шляхом вибуху, ймовірно, саморобного вибухового пристрою. Про це йдеться в оперативному звіті СММ ОБСЄ на сайті організації.

Зазначено, що 6 серпня о 07:51 команда СММ почула вибух приблизно за 3,9 км на схід від місця свого розташування у Луганську.

Повідомляється, що спостерігачі СММ вирушили звідти до місця, де пролунав вибух, - на перехрестя вулиць Карпінського і Ватутіна у місті Луганськ, за 500 метрів на північний схід від місця базування СММ.


"Поліція" так званої "ЛНР" відгородила місце події. Однак із відстані приблизно 15-30 метрів СММ змогла визначити, що вибух, ймовірно, був спричинений саморобним вибуховим пристроєм (за оцінкою, приблизно 1 кг вибухової речовини підвищеної потужності), розміщеним поряд із ліхтарним стовпом або на ньому, приблизно за два метри від автомобіля, який був пошкоджений і лежав на узбіччі дороги. СММ побачила чорний позашляховик "Toyota Landcruiser Prado", що зазнав серйозних пошкоджень: вікна були вщент розбиті, спрацювали передні та бічні подушки безпеки", - йдеться у звіті.

За даними місії, співробітники "поліції" ЛНР на місці події, не даючи більш детальної інформації, повідомили спостерігачам СММ, що в результаті постраждали дві особи.

"Владислав Дейнего, член "ЛНР", розповів команді СММ, що Плотницький перебуває "у поганому стані і не може приймати відвідувачів". На момент підготовки звіту СММ не вдалося поспілкуватися з персоналом у жодній із двох лікарень Луганська для підтвердження отриманої інформації", - доповіли спостерігачі.

Вони також запевнили, що продовжать уточнювати інформацію і спостерігати за подальшим розвитком подій.

Нагадаємо, раніше в українській розвідці повідомили, що поранення при вибуху машини Ігоря Плотницького є несумісними з життям.