ua en ru

В ОБСЄ заявили, що бойовики порушують угоду щодо відведення озброєнь на Донбасі

В ОБСЄ заявили, що бойовики порушують угоду щодо відведення озброєнь на Донбасі Фото: ОБСЄ

Бойовики на Донбасі порушують Мінські домовленості щодо відведення озброєння

Спостерігачі місії ОБСЄ зафіксували поблизу окупованого бойовиками Луганська 6 зенітних ракетних комплексів "Стріла-10" (120 мм), що є порушенням щодо ліній відведення озброєнь згідно з Мінськими угодами. Про це йдеться в звіті місії від 12 серпня.

Повідомляється, що спостерігачі СММ ОБСЄ також зафіксували наявність бойових броньованих машин і зенітної установки і чули безпілотний літальний апарат в зоні безпеки.

"В непідконтрольних уряду районах зафіксовано 6 зенітних ракетних комплексів (9К35 "Стріла-10", 120 мм), що рухалися на південно-східній околиці Луганська, що є порушенням відповідних ліній відводу", - йдеться в звіті.

Як наголошується, 10 серпня в непідконтрольних уряду районах місія ОБСЄ зафіксувала зенітну установку (ЗУ-23), встановлену на вантажівку військового типу посеред 9 інших вантажівок військового типу, всі вони були тентовані та рухалися на південно-східній околиці Луганська.

Протягом тижня ми спостерігали зростання рівня насильства протягом лінії зіткнення. Кількість порушень режиму припинення вогню, зафіксованих СММ ОБСЄ, зросла на 55%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики не дають патрулям ОБСЄ проконтролювати обсяг ремонтно-відновлювальних робіт на Красногорівський газорозподільної станції, розташованої поблизу лінії зіткнення.