ua en ru

В ОБСЄ зафіксували збільшення кількості вибухів

В ОБСЄ зафіксували збільшення кількості вибухів Фото: ОБСЄ

У Луганській області ОБСЄ зафіксувала близько 80 вибухів

Учасники Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ зафіксували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях. Про це йдеться в звіті місії.

"В Донецькій області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, зафіксувавши, серед іншого, приблизно 220 вибухів проти 200 відповідно", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, в Луганській області ОБСЄ зафіксувала близько 80 вибухів.

"В Луганській області Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, у тому числі близько 80 вибухів, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, коли СММ не зафіксувала жодного випадку порушення режиму припинення вогню", - зазначено у звіті.

Так, місія продовжує здійснювати моніторинг відведення озброєнь.

"5 лютого в непідконтрольних уряду районах ОБСЄ виявила 7 зенітно-ракетних комплексів (9К35 "Стріла-10"), які стояли на північній околиці Макіївки, розміщення яких там є порушенням ліній відводу. На наступний день команда Місії зафіксувала 4 реактивні системи залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 "Град", 122 мм) поблизу Новоамвросіївського ", - додали в ОСБЄ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасники Спеціальної мониторнговой місії ОБСЄ зафіксували понад 600 вибухів на Донбасі з 19:30 2 лютого з 19:30 4 лютого.