ua en ru

В ОБСЄ зафіксували зменшення кількості вибухів на Донбасі

В ОБСЄ зафіксували зменшення кількості вибухів на Донбасі Фото: ОБСЄ

Учасники місії продовжують фіксувати випадки порушення режиму припинення вогню

Учасники місії СММ ОБСЄ зафіксували зменшення кількості вибухів за період із 25 по 26 листопада на Донбасі. Про це йдеться у звіті місії.

"У період із вечора 25 до вечора 26 листопада СММ констатувала зменшення кількості таких порушень, зокрема приблизно 280 вибухів, якщо порівнювати з попередньою добою", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим камери зафіксували 19 вибухів на Донецькій фільтрувальній станції.

"Протягом дня 26 листопада камера СММ на Донецькій фільтрувальній станції зафіксувала (в хронологічній послідовності) 19 вибухів невизначеного походження, 2 снаряди зі сходу на захід, а затим сукупно 13 вибухів невизначеного походження, 13 снарядів зі сходу на захід і 3 снаряди із заходу на схід - усе за 0,5–1,5 км на південь", - йдеться в звіті.

Також увечері 25 листопада у Горлівці ОБСЄ чула 25 вибухів невизначеного походження та вогонь із великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.

Окрім того, місія уточнювала повідомлення про поранення восьмирічної дівчинки внаслідок обстрілу в підконтрольній урядові Попасній 17 листопада.

"На вул. Водопровідній 51 родичі дівчинки повідомили членам патруля, що в результаті обстрілу дитина отримала забої ступні та руки і тепер боїться залишатися у темряві", - йдеться в повідомленні ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, спостерігачі ОБСЄ на Донбасі сприяли встановленню режиму припинення вогню в смт Новотошківське та смт Сентянівка для забезпечення передачі тіл загиблих військовослужбовців Збройних сил України.