ua en ru

В ОБСЄ підтвердили передачу тел українських бійців з окупованої Луганської області

В ОБСЄ підтвердили передачу тел українських бійців з окупованої Луганської області Фото: ОБСЄ (flickr.com/osce)

ОБСЄ на Донбасі сприяють встановленню режиму припинення вогню в смт Новотошківське та смт Сентянівка

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі сприяли встановленню режиму припинення вогню в смт Новотошківське та смт Сентянівка для забезпечення передачі тіл загиблих військовослужбовців Збройних сил України. Про це йдеться в звіт місії ОБСЄ від 25 листопада.

У звіті наголошується, що при координації Спільного центру з контролю і координації місія сприяла встановленню режиму припинення вогню і здійснювала моніторинг його дотримання в підконтрольному урядові смт Новотошківське (53 км на захід від Луганська) і підконтрольному самопроголошеній "Луганській народній республіці" смт Сентянівка (кол. Фрунзе, 44 км на захід від Луганська) для забезпечення перевезення тіл загиблих військовослужбовців Збройних сил України.

Перебуваючи в 1,5 км на північ від Сентяновки, члени патруля СММ чули 2 пострілу зі стрілецької зброї в 500 м на північ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, на думку першого заступника голови місії ОБСЄ в Україні Олександра Хуга ескалація конфлікту на Донбасі буде наростати.