ua en ru

В ОБСЄ зафіксували близько 60 вибухів на Донбасі

В ОБСЄ зафіксували близько 60 вибухів на Донбасі Фото: ОБСЄ

У Донецькій області місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню

Учасники місії СММ ОСБЄ зафіксували близько 60 вибухів на Донбасі з 22 по 23 січня. Про це йдеться в звіті організації.

"В Донецькій області місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (зафіксувавши, зокрема, 65 вибухів проти близько 280 відповідно)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, в Луганській області учасники місії зафіксували одне порушення режиму припинення вогню.

"В Луганській області місія зафіксувала одне порушення режиму припинення вогню (вибух), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, коли було зафіксовано приблизно 230 вибухів", - повідомили в звіті.

Крім того, команда місії ОСБЄ ще раз відвідала постійне місце зберігання озброєння у непідконтрольному уряду районі Донецької області, розміщене за межами відводу ліній, і зафіксувала відсутність там 10 танків (п'яти Т-64 і п'яти Т-72), 9 мінометів та 15 протитанкових гармат (МТ-12).

"СММ зафіксувала бойові броньовані машини в межах зони безпеки. На східній околиці підконтрольного уряду Маріуполя члени патруля місії бачили бойову машину піхоти (БМП-2). У непідконтрольному уряду Донецьку спостерігачі бачили БТР-80", - зазначили в ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала ознаки підготовки до ескалації бойових дій на Донбасі.