ua en ru

В ОБСЄ зафіксували близько 410 вибухів на Донбасі

В ОБСЄ зафіксували близько 410 вибухів на Донбасі Фото: ОБСЄ

Учасники місії ОБСЄ фіксують збільшення випадків порушення режиму припинення вогню

Учасники Спеціальної моніторингової місії (СММ) Організації з безпеки і співробітництва в Європі за добу зафіксували близько 410 вибухів на Донбасі. Про це йдеться в звіт місії.

"В Донецькій області Спеціальна моніторингова місія задокументувала більше порушень режиму припинення вогню, включаючи близько 410 вибухів, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (близько 235 вибухів)", - йдеться у звіті місії.

Повідомляється, що в ніч на 10 січня камера спостерігачів місії в районі Донецької фільтрувальної станції зафіксувала 48 вибухів, викликаних невизначеним озброєнням. Ще було зафіксовано проліт 270 снарядів.

Крім того, 10 січня спостерігачі, перебуваючи на залізничній станції в окупованій Ясинуватій, протягом трьох з половиною годин чули 90 невизначених вибухів і не менше 900 черг і постріли з великокаліберного кулемета і стрілецького озброєння відповідно на відстані 1-7 км зі сторони південно-заходу на північ.

В Світлодарську спостерігачі чули спочатку 5 невизначених вибухів, а потім ще 45 - на відстані 4-5 км зі сторони південно-сходу, півдня та південного заходу. Також ОБСЄ фіксувала вибухи в окупованих Дебальцеве, Горлівці, селищі Грозному і контрольованому Україною Широкіно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики використовують перемир'я на Донбасі для облаштування нових вогневих позицій.