ua en ru

Бойовики використовують перемир’я на Донбасі для облаштування нових вогневих позицій, - СЦКК

Бойовики використовують перемир’я на Донбасі для облаштування нових вогневих позицій, - СЦКК Фото: бойовик (facebook.com/abazia)

Бойовики облаштовують вогневі позиції у межах населених пунктів на Донбасі

Бойовики використовують перемир’я на Донбасі для облаштування нових вогневих позицій. Про це заявляє українська сторона Спільного центру по контролю і координації, повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції у Facebook.

"Бойовики НЗФ ОРДО/ОРЛО продовжують використовувати введений з 23.12.2017 на час новорічних та різдвяних свят режим припинення вогню для облаштування та нарощування старих і створення нових вогневих позицій. Особливо цинічним і є те, що зведення зазначених фортифікацій та розміщення на них військової техніки та озброєння здійснюється у межах населених пунктів та у безпосередній близькості до житлових будинків мирних громадян України на тимчасово непідконтрольній уряду України території", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, зазначається, що у звіті СММ ОБСЄ за 3 січня поточного року вказано, що такі порушення виявлено у східній частині м. Кальміуське (Донецька область), де техніка та обладнаний військовий об’єкт розташовані біля житлового будинку. Крім того, обладнання окопів та траншей зафіксовано на відстані не більше 300 метрів від с. Калиново-Борщувате (Луганська область) та безпосередньо навколо житлового сектора с. Стила (Донецька область).

"Такі цинічні дії НЗФ ОРДО/ОРЛО є свідченням жорстокої байдужості до місцевого населення та намаганнями бойовиків НЗФ ОРДО/ОРЛО у черговий раз використати мирних мешканців населених пунктів окупованих територій у якості "живого" щита", - наголошує українська сторона СЦКК.

Бойовики НЗФ ОРДЛО використовують «новорічне перемир’я» для облаштування нових вогневих позицій у межах населених пункті...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 6 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики обмежують свободу пересування спостерігачів місії ОБСЄ на Донбасі.