ua en ru

В ОБСЄ зафіксували 90 вибухів на Донбасі за добу

В ОБСЄ зафіксували 90 вибухів на Донбасі за добу Фото: ОБСЄ

У Луганській області відзначено зменшення кількості порушень режиму припинення вогню

Учасники спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували близько 90 вибухів на Донбасі за добу. Про це йдеться в звіті місії.

"У Донецькій області з вечора 21 по вечір 22 квітня Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню (включаючи приблизно 90 вибухів) порівняно з попередньою добою. У Луганській області з вечора 21 за вечір 22 квітня СММ констатувала подальше зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, при цьому, не зафіксувавши жодного вибуху, порівняно з попередньою добою", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, в ОБСЄ відзначили наявність озброєння, яке не змогли верифікувати як відведене, оскільки умови його зберігання не відповідають критеріям, зазначеним у повідомленні про ефективний моніторинг та верифікації відведення важкого озброєння від 16 жовтня 2015 року.

Так, у підконтрольних уряду районах члени патруля бачили 10 самохідних гаубиць (2С1) і 3 буксирувані гаубиці (2А36 Гіацинт‑Б, 152 мм), а також зазначили, що там раніше були відсутні 11 буксируються гаубиць (п'ять 2А36 і шість Д-20, 152 мм) і 11 самохідних гаубиць (2С3 Акація, 152 мм). У непідконтрольних уряду районах учасники місії зазначили, що там як і раніше відсутні 6 протитанкових гармат (МТ‑12) і 11 РСЗВ (БМ‑21).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ планує відкрити нові передові патрульні бази на території самопроголошеної Донецької народної республіки, в тому числі на прикордонних ділянках з Росією.